سيداحمدمحيط طباطبائي در ادامه خاطر نشان کرد: اگر چه پيش از پيروزي انقلاب کاخهاي چون چهل ستون و ... به عنوان بناي گردشگري، فرهنگي مورد بازديد قرار مي گرفتند اما مفهوم کاخ موزه نداشتند.
وي با اشاره به محفوظ ماندن تمامي آثار کاخ نياوران به همت اهالي، امام جمعه نياوران و تمام اعضاي کميته تشکيل شده در زمان انقلاب بيان داشت: اين درحالي است که کاخهاي دستخوش رويداد در انقلابهاي فرانسه، چين، روسيه و کشورهاي ديگر امروزه خالي از آثار اصيل و حقيقي خود هستند.
طباطبائي اضافه کرد: کاخ نياوران علاوه بر آثار موجود و فعاليتهاي تاريخي آن، بيانگر نوعي از اخلاق و رفتار جامعه ايراني دردهههاي گذشته است که نشان مي دهد چگونه اين جامعه در برخورد با ميراث خود واکنشي متفاوت با بسياري از هم ترازان ملتهاي خود داشته است.
به گفته اين مقام مسئول در کميته ملي موزههاي ايران؛ کاخ نياوران به جز تفاوت مکاني و شکل از نظر هويت نيز متفاوت با ساير مجموعه کاخهاي تهران ازجمله سعدآباد و گلستان است چرا که در مجموعه نياوران آثارمادي برجامانده از دوره قاجار تا دوران پهلوي دوم که درنهايت به انقلاب وصل ميشود مجموعه اي را به وجود آورده که در نوع خود منحصر به فرد است./119
انتهای پیام/